40 DAGARS BÖN OCH FASTA

1 mars-9 april

Vi bjuder in hela Kristi Kropp, alla generationer!
HERREN SÖKER DIG KOM - ENHET och SKÖRDEN

Sverige har 1000-åriga rötter av kristendom. Vi har korset i vår flagga som talar om upprättelse och frälsning och det glada budskapet om Jesus Kristus och förlåtelse. Bön och fasta 40 dagar före påsken genomförs i stora delar av kristenheten.

 

I år gör vi det med The SEND, böneåret Sverige 365 och Sverigebönen, som vill se en skörd av skördearbetare sändas ut. Fasta är en tillbedjan. Fasta är inte för de starka. Fasta är för de svaga. Fasta är för de vanliga människorna som inser att de desperat behöver Gud i sitt liv; det är därför som vi fastar. Vi uppmuntrar dig att börja denna resa. Om du aldrig fastat tidigare, eller om du är en erfaren fastare, och du har fastat många gånger, är vi glad över vad Gud kommer att göra på denna resa om du stiger upp och säger: Gud, jag vill möta dig, och jag söker efter dig i bön och fasta.

 

Vi ber varje dag och natt under 40 dagar från och med 

Söndag den 1 mars till och med torsdag den 9 april. 

Vi hoppas att du vill var med!

LOGO_WHITE_OUTLINE.png

Upptäck betydelsen av bön och fasta i förening


"När Ni fastar.."

 

Jesus undervisar om bön och fasta som en naturlig del i ett fungerande böneliv. Det finns områden och förhållanden där det inte räcker med "vanlig bön". Gud har då gett oss ett viktigt medel om vi vill nå längre i vårt andliga liv. Om vi vill uppleva mer av Guds kraft och härlighet i församlingens verksamhet. Om vi önskar se också de omöjliga böneämnena förvandlas till bönesvar. 

 

Matt 6:16-18  / Mark 9:28-29

 

40 dagars Bönekalendern