Search
  • Sverigebönen24-7

Människornas Ljus

Juletiden är på många sätt årets favorittid för mig. Med en omgivning av ljus, dekorationer, godsaker och med ljudet från julmusiken, fylls själva hemmet av en förväntan på det kommande firandet. Barnen är upprymda och gör sina önskelistor och hoppas på presenter under granen – och de vuxna förbereder sig inför alla de måltider man ska dela med varandra runt bordet


Medan mörkret utomhus blivit allt djupare, har alla ljusen inne och ute lyst allt starkare. Det påminner oss om att ljuset lyser som starkast när det är mörkt – att hopp och kärlek är som nödvändigast i svåra tider och att Kristus kom för söka upp det som var förlorat. En påminnelse om att Jesus, vår Frälsare, kom till jorden för att ge ljus åt alla dem som var i mörkret. Han kom så att vi skulle kunna ha livets ljus inne i oss själva och så kunna vara ett ljus vart vi än går – och ju mörkare det då är omkring oss, desto starkare kommer då vårt ljus att synas.


Vi bor i ett litet samhälle utanför Jönköping. Samhället har på många sätt sina utmaningar och ofta är den andliga atmosfären mörk, men ändå tackar vi Gud för att Han har placerat oss här. Eftersom samhället är så litet känner vi de flesta som bor här och vi vet vad de går igenom. De flesta här har inte en tanke på att sätta sin fot i någon kyrka. Detta beroende på de tidigare skador och besvikelser de blivit utsatta för. Men Gud älskar att använda det lilla och obetydliga för att göra Hans storhet och makt känt. Du förstår, Jesus blev ju Immanuel, ”Gud med oss.” Han är den Gud som möter oss där vi är.


Tillsammans med familj och vänner organiserar vi varje år ett julfirande för vår by och de andra byarna runt omkring, Vi delar ut hundratals inbjudningar med hopp om att få se många komma denna speciella dag då vi tar tid för att sprida Hans kärlek. Under den här dagen finns då unga och gamla från den lokala kören och de sjunger julsånger medan folket värmer sig vid eldarna och dricker god varm glögg. Vi intresserar oss för dem och deras liv och berättar hur glada vi är att se dem. Vi läser julberättelsen för dem och delar vårt vittnesbörd om Jesu kärlek och hopp för dem.


För oss är det här en möjlighet att låta vårt ljus skina fram till människorna runt omkring oss genom att visa kärlek och en öppen famn. Bibeln säger:

...ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen.” (Matt. 5:16).


Vårt julfirande är bara ett av många saker vi kan göra att visa vår omgivning det ljus som Kristus placerat i oss. Gud gav dig liv för att du ska kunna ge det till andra, och den bästa platsen att börja på är just precis där du bor. Människorna omkring dig behöver Jesus. De behöver se dig lysa så att de kan komma in i ljuset – och när de gör det ser de att dina gärningar är från Gud och de prisar vår Fader i himlen.


Jag vill uppmuntra er alla att ta tid i bön för att söka Gud för din omgivning. Han känner folket runt dig och du är Hans lampa på jorden - som skiner med Hans ljus för dem. Be att det ska öppnas dörrar och skapas nya möjligheter för att dela evangeliet. När vi ber öppnas himlarna över oss så att vi kan ta emot uppenbarelser som gör att vår Far kan verka i människorna. Vi bryter ner fästen och får hjärtan att mjukna så att evangeliet kan falla på fruktbar mark. Vi ber att få bli effektiva med våra liv som Guds ambassadörer som bringar ljus och liv från Hans rike varthelst vi går.

"Vakna, du som sover. Stå upp från de döda, och Kristus ska lysa över dig”. (Ef 5:14)

 

Böneämnen

Be

  1. Att Guds församling ska lysa starkt i denna mörka tid

  2. Att många ska ta initiativ till att vittna för sin omgivning

  3. Att många hjärtan ska öppnas till att ta emot evangeliet

 Eric Boerhout


70 views0 comments

Recent Posts

See All